November 23, 2011

Gratefully: Brothers


Assalamualaikum


Ni bukan I nak citer pasal kumpulan nasyid nama Brothers yang Yasin pernah join dulu tu. Tapi nak citer pasal my brothers. People always asked me these kind of questions:

"Best tak ada abang?"
"Apa rasanya ada abang?"
" Aku tak ada abang. Kau ada abang. Best tak dieorang?"



and my answer would be and certainly:

BESSSTTT!!!


kenapa?


1) Rasa protection shield untuk diri sendiri kuat. Sentiasa ada yang melindungi. Rasa sayang abang pada adik perempuan macam I ni lain sikit. Selagi dia boleh protect adik dia dari sebarang ancaman luar and selagi dieorang mampu. They will do anything to protect his sister :)

2) Rasa beruntung sebab ada jek yang nak menolong bila kita memerlukan tangan untuk menolong. Macam my brothers semua ajar subjek yang I lemah dari start I UPSR sampai masuk Universiti. Tehee.

3) Best kalau abang korang tu sesengal abang-abang I memang best. Susah nak tengok dieorang serius. Contohnya:

"Kalau laptop tak boleh nak start kenapa?" (emosi risau sebab assignment melambak dalam laptop)
"Da ajal lah tu"
"Ceh. Tak panjang umur betol!"
(eventually I pun jadik sengal)




Kalau nak di-listkan apa rasanya ada abang ni memang panjang list dia. Gembira, bersyukur, gila, geram semua ada. But I'm very grateful to Allah for giving me three useful brothers to me. Dieorang memang sebab dieorang selalu ada dengan I bila I perlukan seseorang selain my parents and not to forget my sister. :) My siblings always at the back line of Mak and Abah. Stay still and strong for me. Love you so much!! :)


2 comments:

Akma said...

best sangat baca story ni...huhuhu...

Sheril Azni Aida said...

oowwhh.thanks :))