August 29, 2010

saya dan dia :)


masa hari pertama saya masuk kelas..awak tak berapa suka saya..mungkin sebab saya banyak cakap -_-"..cikgu suruh saya duduk dekat awak..saya ikutkan saja..
bila saya tegur..awak buat tak layan jek..tapi saya tetap mencuba..sebab saya nak jadi kawan awak..satu hari..saya offer awak sikit sosej saya..bibik goreng sosej tu..saya tak makan..jadik saya bagi kat awak..awak terima and nampak suka sangat..saya suka tengok awak makan dengan jayanya.
hari berikutnya awak tanya saya.."ada sosej tak hari ni?"..saya senyum..ada..saya bagi kat awak..sejak itu kita berkawan dan jadik rapat..awak selalu ajak saya keluar naik kereta awak..saya suka sangat..saya jadik sayang kat awak sebagai kawan..


saya ingat lagi peristiwa sedih yang menimpa awak..masa tu kita baru form 5..tak lama lagi nak SPM..saya tak sanggup tengok awak bersedih..so..saya berjanji dengan diri saya yang saya tak akan buat awak bersedih dan saya akan jaga awak walau apa cara sekali pun..

tapi saya tetap buat awak bersedih..saya tak bermaksud..awak lari sembunyi dalam toilet..saya ikut dan pujuk awak..saya minta maaf..dan saya rasa sangat bersalah..dan sekarang..saya cuba tunaikan janji saya..saya nak awak gembira..sebab bila awak gembira..saya senang hati..saya nak jadi teman susah senang awak..saya takkan tinggalkan awak bila awak susah sebab awak kawan baik saya sampai bila bila :)

FRIENDS FOREVER :)

* dun ignore things that u have now because when it is gone..you'll regret it *

August 25, 2010

DIARI RAMADHAN

pejam celik..dah masuk 14hari kita berpuasa kan? best :)..suka..tapi sedih sebab bulan puasa dah nak habis :(..

rutin harian masa bulan puasa kat universiti ni memang sama jek..bangun pagi..konon konon nak sahur..sekali tengok jam dah pukul 7 ah..nak sahur apanya..haha..oklah..sambung tido balik..

bangun lagi sekali pukul 8 sebab nak mandi siap pegi kelas..

mandi mandi..siap pukul 9 tunggu bas yang tak berkunjung tiba..aduh..dah lambat..rasa macam nak *&%&* jek driver bas tu..tapi puasalah!ok..sabar -_-"

sampai kelas..aduh..macam dalam peti ais..sejuk benor!memang sesuai untuk tido..

tahan biji mata ni pakai lidi..tak nak bagi terlelap..hoho..sakit!

kalau ari baik..kelas sampai pukul 12 jek kalau ari kurang baik..kelas sampai pukul 5..wah..memang menguji kesabaran..

budak cina lalu lalang sambil minum air sejuk..terliur tol tapi..puasa..ok tahan..


sampai bilik konon nak buat assignment tapi terus capai bantal..buat assignment dalam mimpi..

uish!memang terbaik ah!berpeta ah assignment tu jawabnya..

dekat dekat nak buka baru turun pergi bazar..tengok kiri kana bukan nak carik makanan tapi setakat nak cuci mata..-_-''

dapat beli 2 3 jenis makanan..naiklah bilik selepas setengah jam bermain kejar kejar dengan monyet..memang nak kena monyet zaman sekarang ni..

time dengar azan..aduh..heavennya!!!




tulah rutin harian bulan piasa..tak sabar nak balik rumah :)

roomate bukak lagu raya plak -_-"

SELAMAT MENGABISKAN PUASA KORANG!

August 19, 2010

TIPS MENGISI MASA TERLUANG

hari ini memang class packed tersangat..
bayangkan..start pukul 9.30 pagi..teruss habis pukul 5 petang..
tapi adalah gap antara pukul 11 pagi sampai 1230 tengah hari..
lepas dah jumpa lecturer bertanya pasal hal assignment..
saya dan rakan rakan pun duduklah kat meja bulat..
sementara tunggu next class..eh..ada lagi setengah jam..
nak buat apa ni..nak makan tak boleh..puasa..
ok..then tarik keluar beg make-up..
hah! jom main make-up! *muka sangat gembira jumpa make-up..
yes!siapa nak jadik model dulu atau dalam erti kata lain *mangsa...
-_-"
ok..best..eh..amik video cepat!handphone dalam beg..cepat cepat!
*excited gila amik handphone dalam beg..
ok..one..two..rolling!

video


hah..ok..bestlah..jurukamera nak jugak!
ok..duduk sini..arah juru make-up..
saya tukang tengok jek..biar mereka yang jadik mangsa..hoho!
tiba tiba..lecturer ah!
jom naik kelas!cepat..kemas semua barang ni!
lecturer pun pandang kami..muka macam tak kenal siapa kami..
hahaha..
ok..kesimpulannya..
jangan masuk kelas lambat -_-"
dan..
jurukamera punya muka tak habis make-up..
hahahaha..
sekian :)

August 10, 2010

Ramadhan Menjelang Lagi :)

yeye..tak lama lagi nak raya!
ceh..puasa pun tak start lagi terus dah nak raya?
ok..fine..puasa tahun ni bagi cukup ye? *walaupun tahu dia tak akan cukup -____-"

azam ramadhan baru saya.. saya nak jadik sihat a.k.a kurus -__-''
then tak nak buat jahat dengan orang..
nak jadik baik jek..
boleh tak?
hehe..boleh ke awak tu jadik baik?haha
very the pedas eh kata kata tu..hahaha

apa apa pun..
saya nak ucapkan..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!!
eh...correction..liquid paper mana?

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN!!
puasa cukup cukup..elakkan dari tak cukup..
berbuka tu ingatlah saya..hehe.. :)

August 5, 2010

Kesian Dia

Sejak masuk sem balik..amboi..busy memanjang..
mengalahkan Perdana Menteri..
sampai nak update blog pun tak sempat..
ceh..
tapi main game..sempat aja..hahaha..
minggu ni macam macam terjadi..kelakar..
gembira..
suka..
duka..
banyak betul..
biasalah..life as a student..
macam macam terjadi..
assignment??
tak payah tanya ah..
kalau boleh..
tinggi surat khabar lama tu lagi rendah dari tinggi assingment tau..hahaha..
banyak sangat assignment..
diplomacy nak draft before puasa..
south east politics present tak lama lagi..huhu
ok lah..nak buat assignment dulu..eh..
tapi sebelum tu nak tengok movie dulu :))
bubye! :))