August 24, 2011

Tendang Kepala Hitam Jejauh.



Assalamualaikum.


Hye peoples! Tetengah malam ni I tetibe dapat satu idea nak buat entry. Entry pasal kebersihan muka. Tak kira lah korang ni lelaki ke perempuan. Facial hygiene tu important tau tak! Kalau tak pandai jaga muka habislah merana kulit muka korang. I ni bercakap macam muka tulus mulus jek. Tak adalah mulus sangat cukuplah sekadar bebas dari kekotoran.


Tapi sekarang I nak sebarkan berita pada y'all (gaya kepochi) pasal Nu Teen. Ok before nak thanks dekat my niece, Ainin sebab dialah yang introduce I dengan Nu Teen ni. I jumpa trial pack dalam bilik dia and tanya "apa kebende ni??". Dan I dah jumpa cleanser yang paling I adore!!


Tadaaa!!


Nu Teen Blackheads Away Gel. Dia actually bukanlah facial cleanser biasa yang I selalu guna sental muka tiap kali bangun and sebelum tidur. Dia khas untuk tendang kepala hitam. Tak tau blackheads dalam BM tu apa so I panggil kepala hitam. Baru nampak comel sikit.

Masa nak apply cleanser ni korang kena pastikan muka kering dulu. Picitkan sikit kat muka then dot-dotkan diseluruh muka. Then urut muka korang tadi dan akan keluarlah sekala daki-maki korang yang telah korang berjaya kumpul sejak azali lagi. Memang agak gelilah. Haha. Rasa nak muntah pun ada gak tengok benda-benda tu keluar. Then rinse with water. Kulit korang terasa lebih ringan, halus dan wangi jek. Dia jugak boleh mengurangkan Mr. Jeje (jerawat) buat lawatan rasmi kat muka kita :)


Ni set dia tapi I beli yang oren tu jek.


Harga dia RM 13.00. A bit expensive sebab botol dia kecik tapi sumpah satisfied giler!! Gambar I amik dari Google jek sebab kamera yang I dah amik beribu gambar tu tak boleh transfer plak. Buat penat pose sana sini jek. =____="




Muka terasa bersih!!!
Y'all should try it!!


1 comment:

Natasha said...

boleh tak tolong tgk kan dalam ingredient die ada dimethicone tak?
sbb sy ingt na bli esok ((:

urgent. reply kat nurdianatasha.blogspot.com

tq sista ((: