March 9, 2011

Ok. Awak Sangat tak Profesional!




Pagi tadi semangat nak pergi kelas.
Lagipun petang ada presentation.
Kenalah tanam mood dari awal pagi kan?
But someone has spoiled my mood today!
Sangat marah I kot.

Cerita dia macam ni...............



I, Chot and Fatin on the way nak naik bas.
Kebetulan ada "si dia" tengok we all.
So we all act normallah.
Suddenlly,


"Si dia": Hah. awak bertiga mari ikut saya masuk pejabat.
Dengan muka terkejut pun ikutlah masuk.

"Si Dia": Bagi sini kad matriks. Oh. Nampak saya awak buat bodoh jek eh. Tak pakai lanyard. Dah besar pun tak tau peraturan.

We was like "WHAT THE!!"
Then bagi jeklah dia kad matriks. Dia pun da semangat keluarkan buku saman.
I was like. Macam nak mencarut jek! Dalah dia tak bagi amaran dekat we all. Tanya mana lanyard ke apa ke.
Ni tak.
Terus saman.
Tak mengilut polisi sungguh nak saman orang!

Yang lagi I marah.
Dia cakap macam ni:

"Si Dia" : Mana lanyard awak? (he asked me)
Me : Ada dalam bag ni hah. (sambil keluarkan tunjuk)
"Si Dia" : Napa tak pakai? (loghat Kedah)
Me : Tak sempat sebab kami rushing nak pergi kelas.
"Si Dia": KEPALA BAPAK AWAK! sarung jeklah kat kepala pun susah ke?

Mak aihh!
Dia main kepala bapak I plak.
Memang salah oranglah kan dia carik pasal
Nasib baik rasa hormat orang tua tu ada lagi.

Rasa macam nak koyakkan surat saman tu depan dia.
Takut lagi kena tindakan pulak.
Tak pasal-pasal kena buang Universiti.
:P

Ni hah lanyard yang beri masalah kepada I.
Terus hilang my mood.
Rasa nak nangis jek bila orang main kepala bapak.
Sangat tak educated ok!




3 comments:

amalmeor said...

ei,kalau nak saman tu,saman jelah.Yang pergi mencarut bagai sebut2 kpla ayah tu buat apa.

Sheril Azni Aida said...

hehe..agak ah..

NURFARHANA said...

cm pngetua jerk..hahaha. i dont like him lah